Skip to main content

Mijn naam is GRASS. Greenius GRASS.

Het verhaal van gGRASS

Het begon allemaal met kale plekken in het gazon van één van de oprichters S+dB. Vanuit frustratie over het bedroevende resultaat van gras zaaien en het gedoe rondom graszoden bestellen, ontstond het idee om het graszaad op een doek te strooien en deze te bedekken met een laagje aarde. Vervolgens gaf hij het een week lang water.

Het resultaat was verbluffend! In korte tijd groeide er op de kale plekken dichte grasmat met als extra voordeel: geen onkruid.

De ‘seed-embedding’ droom

gGRASS is de handelsnaam van producten ontwikkeld en geproduceerd door S+dB, het bedrijf achter de zaadrollen technologie. S+dB is de afkorting voor het sprookje Sjakie en de Bonenstaak, een metafoor voor de ambities van het ontwikkelen van een nieuwe zaai technologie.

S+dB’s missie en visie baseert zich op het creëren van het ideale micro klimaat rondom zaden aan het begin van het groeiproces. Het beheersen van de aanvoer van water, zuurstof en voedingsstoffen, zodat de juiste hoeveelheid water, zuurstof en voedingsstoffen op het juiste moment makkelijk de zaden bereikt. Dit ideale micro klimaat beschermt de zaden tegen bio-stress, veroorzaakt door een wisselende bodemkwaliteit, plagen en weersomstandigheden.

Deze innovatieve zaaitechnologie moet bijdragen aan het oplossen van de wereldwijde uitdagingen waar we voor staan op het gebied van klimaatverandering, de afname van geschikte landbouwgrond, de groei van de wereldbevolking en het hoge gebruik van bestrijdingsmiddelen/pesticides en chemische groeibevorderingsmiddelen die de volksgezondheid en het milieu bedreigen.

Na veelvuldig testen, experimenteren met ontelbare grondstoffen en tijdrovende proefveldtesten, met vaak tegenstrijdige resultaten, vormt de lancering van de graszaad producten het begin van een belangrijke stap voorwaarts op het gebied van beter en duurzamer zaaien. Behalve voor graszaden, willen wij deze techniek ook uitbreiden naar wildbloemen-, kruidenmengsels en groentezaden.

Het team

S+dB oprichters Frank en Gerard zijn beide werktuigbouwkundigen met een achtergrond waarbij ze elkaar aanvullen. Frank heeft een carrière opgebouwd in productie en productontwikkeling. Gerard heeft een achtergrond in Sales en Business development. Ze leerden elkaar kennen tijdens het werken voor Velcro Companies (producent van o.a. VELCRO® Brand hook & loop tapes) en hier ontstond het idee voor deze nieuwe technologie van zaaien.

De creatieve technologische oplossing van het insluiten van zaden tussen milieuvriendelijke grondstoffen en het vertrouwen en financiële steun van een lokale investeringsmaatschappij en drie agro-veteranen was de start van S+dB. Sindsdien ondersteunen diverse zaadhuizen en andere partijen onze ontwikkelingsinspanningen.

Koop nu

gGRASS Sport & Speelgras

gGRASS Siergras